وردپرس به عنوان یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) محبوب و قدرتمند شناخته میشود که به کاربران امکان طراحی انواع وبسایتها را میدهد، از وبلاگها تا فروشگاههای آنلاین. از جمله مزایای وردپرس میتوان به رابط کاربری ساده، قابلیت افزایش و توسعه با استفاده از پلاگینها، سهولت در بهینهسازی برای موتورهای جستجو اشاره کرد. اما از طرف دیگر، معایبی مانند مشکلات امنیتی احتمالی، کاهش سرعت سایت به دلیل استفاده از تعداد زیادی پلاگین، و وابستگی به افزونهها وجود دارد که نیازمند مراقبت و مدیریت دقیق است.
برای شناخت مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس، به درک وردپرس نیاز است. در قدم اول برای شما توضیح میدهیم که منظور از طراحی سایت با وردپرس چیست و چرا یکی از محبوبترین سیستم مدیریت محتوا محسوب میشود. یکی از مشخصههای بارز در طراحی سایت با وردپرس، سهولت کار، رفع مشکلات به کمک افزونهها، سهولت در بهینه سازی سایت و عوامل دیگر است. از جمله معایب طراحی سایت با وردپرس، مشکلات ناشی از نصب یا به روز رسانی افزونهها است. یکی از مشکلات رایج، کاهش سرعت سایت است. برای اینکه طراحی سایت بیدردسر با وردپرس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
وردپرس چیست؟
وردپرس یا WordPress یکی سیستم مدیریت محتوا (CMS) محسوب میشود. اگر وردپرس را فقط به این عنوان میشناسید، در حق این پلتفرم بزرگ و کارآمد، بیانصافی کردید. وردپرس با رابط کاربری عالی امکان توسعه وبسایت توسط کاربران مبتدی و توسعه دهندگان میدهد. با وجود قابلیتها بینظیر این پلتفرم، امکان طراحی انواع سایت، اعم از نمونه کار، شرکتی تا فروشگاهی را دارید.
یکی از کاربردیترین قابلیتهای وردپرس، پلاگین یا افزونه است. به کمک افزونهها بسیاری از مشکلات سایت برطرف میشود. نکته مهم، انتخاب افزونه مناسب است. پیش از نصب افزونهها، باید شناخت کافی درباره هر کدام از آنها داشته باشید. بسیاری از کاربران به دلیل عدم شناخت، افزونههایی را نصب میکنند که باعث کاهش سرعت سایت میشود. در ادامه به صورت خاص، راهکارهای افزایش سرعت سایت وردپرسی را بررسی میکنیم.
در یک مقاله جامع در وبسایت معتبر Hubspot پلتفرم وردپرس را اینگونه تعریف میکند:
WordPress is an open-source content management system (CMS). It’s a popular tool for individuals without any coding experience who want to build websites and blogs. The software doesn’t cost anything. Anyone can install, use, and modify it for free.
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای متن باز (CMS) است. این یک ابزار محبوب برای افرادی مبتدی است که می خواهند وب سایت و وبلاگ راهاندازی کنند. این نرم افزار هیچ هزینه ای ندارد و هر کسی امکان نصب و ویرایش آن به صورت رایگان را دارد.
معایب طراحی سایت با وردپرس؛ کاهش سرعت سایت
پرسش اصلی این است که چرا طراحی سایت با وردپرس باعث کاهش سرعت سایت میشود؟ همانطور که در بالا اشاره کردیم، سایتهای وردپرسی شامل تعداد زیادی پلاگین میشود. هر کدام از پلاگینهای توسط برنامه نویسان با JS و CSS طراحی شدند. هر اندازه حجم فایلهای CSS و JS بالا باشد، سرعت لود سایت بالا میرود. به همین دلیل برای رفع این مشکل راهکارهای زیر را پیشنهاد میکنیم:
- بهینه سازی تصاویر
- حذف پلاگینهای غیر ضروری
- تاخیر در لود اسکریپتها
- بهینه سازی CSS
- استفاده از یک تم سبک
- به روز رسانی ابزارها
- بهینه سازی پایگاه داده
این موارد نگاه کلی به رفع مشکل کاهش سرعت لود سایت است. برای اینکه به صورت تخصصی سرعت سایت را بررسی کنید، از افزونه افزایش سرعت کمک بگیرید. همانطور که یکی از متخصصان سئو تکنیکال، در مقالهای با عنوان بهترین افزونه افزایش سرعت روش انتخاب افزونه را به صورت زیر بررسی میکند:
افزونه انتخابی شما باید با معماری سرور همخوانی داشته باشد. با توجه به اینکه در این مقاله به انتخاب بهترین پلاگین افزایش کش وردپرس میپردازیم، باید بدانید که بهترین سرور برای سایتهای وردپرسی، وبسرورهایی هستند که از PHP پشتیبانی میکنند.
کاهش سرعت سایت در وبسایت وردپرسی، یکی اصلیترین معایب بود که خوشبختانه راهی برای حل این مشکل به کمک متخصصان وجود دارد. در ادامه هر کدام از مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس را ارزیابی میکنیم.
بررسی معایب وردپرس
با زبان برنامهنویسی و هر پلتفرمی که طراحی سایت کنید، معایبی دارد. مهم از وجود معایب در یک مسیر کسب و کار دیجیتالی، وجود راهی برای حل از بین بردن آن معایب است. در زیر معایب را به صورت اختصار نام میبریم و اختصار توضیح میدهیم:
احتمال بروز مشکلات امنیتی
توجه کنید که احتمال بروز مشکلات امنیتی وجود دارد. در طراحی سایت با هر زبان برنامه نویسی امکان وجود مشکلات امنیتی است. خوشبختانه پلتفرم محبوب وردپرس به تمام دغدغههای کاربران فکر کرده است.
یکی از راههایی که مانع از بروز مشکل امنیتی میشود، آپدیت افزونهها یا تمهای قدیمی است. در بالا اشاره کردیم که در انتخاب و نصب افزونهها باید دقت کنید. پیش از اینکه هر تم را روی وردپرس پیادهسازی کنید، از دیگر کاربران درباره مزایا و معایب آن پرس و جو کنید.
کاهش سرعت سایت
یکی از نگرانیهای کاربران در طراحی سایت با وردپرس، کاهش سرعت سایت است. سرعت پایین بارگذاری سایت، باعث عدم رضایت کاربران از عملکرد سایت میشود. همانطور که در بالا اشاره کردیم، برای اینکه با مشکل کاهش سرعت سایت مواجه نشوید، باید افزونههای نصب شده را بهینه کنید. با کمی اطلاعات درباره هر کدام از افزونههای مورد نیاز، از بروز مشکل افت عملکرد سایت را جلوگیری میکنید.
سفارشیسازی فقط توسط برنامهنویس
در سهولت طراحی سایت با وردپرس هیچ تردیدی وجود ندارد. شما با دانلود یک تم وردپرس، در صورت نصب وردپرس، امکان راهاندازی سایت را در کمتر از 1 هفته خواهید داشت. سختی کار با وردپرس در سفارشیسازی سایت است. برای اینکه به درخواست خودتان سایت را توسعه دهید، به یک متخصص برنامه نویس نیاز دارید.
در وبسایت معتبر stewartgauld در این مورد اشاره شده است که:
WordPress’s countless themes, plugins, and settings, can overwhelm beginners or users who are unfamiliar with web design and development.
Figuring out how the WordPress dashboard works (and how elements, plugins, and themes interact) also requires a steeper learning curve.
Plus, beginners may find troubleshooting or customizing their website difficult without previous WordPress structure and functionality experience.
ترجمه: تم ها، افزونه ها و تنظیمات بی شمار وردپرس برای توسعه و طراحی وب توسط مبتدیان طراحی شدند. کاربران مبتدی بدون هیچ پیش زمینهای امکان کار با عناصر، افزونهها و تمها را دارند اما برای عیب یابی یا سفارشی کردن سایت به تخصص و تجربه نیاز است.
وردپرس به افزونه نیاز دارد
یکی دیگر از معایب طراحی وردپرس، وابستگی به افزونه است. برای طراحی سایت با پلتفرم وردپرس به افزونه نیاز دارید. تفاوت عملکرد سایت در انتخاب افزونهها خواهد بود. احتمالا هزاران پلاگین وردپرس توسط برنامه نویسان نوشته شده اما برای انتخاب باید تجربه و دید تخصصی کافی داشته باشید. نصب بیرویه هر افزونهای برای طراحی سایت، روش مناسبی نخواهد بود. ناسازگاری برخی افزونهها با یکدیگر، باعث افت عملکرد سایت خواهد شد.
برای درک بهتر تاثیر افزونهها به تعریف کوتاهی از پلاگین در hubspot اشاره میکنیم:
Plugins are packages of code that extend the core functionality of WordPress. WordPress plugins are made up of PHP code and can include other assets such as images, CSS, and JavaScript.
پلاگین ها بسته های کدی هستند که عملکرد اصلی وردپرس را گسترش می دهند. افزونه های وردپرس از کدهای PHP تشکیل شده اند و شامل عناصر دیگری مانند تصاویر، CSS و جاوا اسکریپت را نیز در بر گیرند.
بررسی مزایای وردپرس
خوشبختانه مزایای وردپرس کاربران را برای طراحی سایت مجاب میکند. در این بخش به بررسی برجستهترین ویژگیهای مثبت طراحی سایت با وردپرس میپردازیم:
رابط کاربر پسند یا User-Friendly
یکی از دلایل اصلی محبوبیت این پلتفرم، رابط کاربر پسند است. کار با این پلتفرم برای کاربران تازه وارد، ساده است. سهولت در اعمال تغییرات برای ویرایش سایت از دیگر مشخصههای بارز سیستم مدیریت محتوا وردپرس است. به گفته وبسایت معتبر wheelhouse درباره رابط کاربر پسند:
As WordPress is user-friendly, you need little to no coding expertise to benefit from several features offered on the site, such as:
- Updating blog content.
- Adding themes and plugins.
- Easy adjustments to web design concepts.
ترجمه: مشخصه کاربر پسند بودن پلتفرم مزیت زیادی دارد که شامل:
- سهولت در به روز رسانی مطالب وبلاگ
- سهولت در اضافه کردن تم ها و افزونهها
- سهولت در اعمال تنظیمات برای طراحی وب
به روز رسانی افزونه وردپرس
با در نظر گرفتن اهمیت به روز رسانی افزونه وردپرس در کاهش یا افزایش عملکرد سایت، این پلتفرم به صورت خودکار تمام افزونهها را به روز رسانی میکند.
دقت در انتخاب تم و پلاگین
برای انتخاب تم و پلاگین وردپرس، اطلاعات کافی را جمعآوری کنید. مزایا و معایب آن را بررسی کنید. در وبسایت مختلف، متخصصان نظرات موثری درباره انواع پلاگین و تم اعلام کردند. یکی دیگر از راههای انتخاب تم مناسب، بررسی عملکرد سایتهای رقیب است. اگر عملکرد مناسبی داشتند، تم استفاده شده را آنالیز کنید.
انجمن بزرگ پشتیبانی وردپرس
یکی دیگر از مزایای این پلتفرم محبوب در طراحی وبسایت، جامعه بزرگ وردپرس است. به لطف ابزارهای تجزیه تحلیل، آموزشها و متخصصان فعال در این حوزه، رفع مشکلات سایت وردپرسی کار سادهای خواهد بود.
سهولت در بهینه سازی و سئو سایت
از مهمترین عامل محبوبیت این پلتفرم، قابلیت بهینهسازی برای موتورهای جستجو است. تنها با نصب چند افزونه استاندار، به راحتی امکان سئو و بهینه سازی سایت را خواهید داشت.
سازگاری با نیاز کاربران
برای طراحی سایت، اگر از وردپرس استفاده میکنید، نوع کسب و کار دیجیتالی شما اهمیتی ندارد. چرا که وردپرس امکان پیادهسازی هر وبسایتی را به کاربر میدهد. در گذشته وردپرس تنها برای وبلاگها طراحی شد اما با گذشت زمان قابلیتهای این پلتفرم را توسعه دادن و تا امروز که امکان طراحی هر نوع سایتی را دارد. بیش از 1 میلیون تم وردپرسی توسط متخصصان طراحی شده که با آنالیز هر کدام، امکان انتخاب و نصب استانداردترین آنها را دارید.
چرا با وردپرس طراحی سایت کنیم؟
با طراحی سایت وردپرسی، مدیران سایت امکان ویرایش هر کدام از صفحات به صورت مجزا دارند. با طراحی رابط کاربر پسند حتی کاربران مبتدی هم امکان ویرایش صفحات سایت وردپرس را دارند. برای اینکه هر قابلیت را به وبسایت خود اضافه کنید، بیش از 45000 پلاگین طراحی شده است.
برای بهینه سازی و توسعه سئو سایت، افزونههای استانداردی وجود دارد. جای امیدواری است که 90% از طراحان سایت وردپرسی، قالبها واکنش گرا عرضه میکنند. برای پیاده سازی سایت، بیش از 3000 قالب رایگان در دسترس دارید. از نظر برنامه نویسان، بهترین پلتفرم برای توسعه است. برنامه نویسان و توسعه دهندگان وب بدون نیاز به کدنویسی از 0 امکان سفارشی سازی را دارند.
در سایت رسمی WordPress دلیل اصلی محبوبیت این پلتفرم را این طور بیان میکند:
After installing WordPress, you can choose from thousands of pre-made themes. These themes, which come in both free and premium forms, give you the freedom to customize your site however you please.
پس از نصب وردپرس، می توانید از بین هزاران تم از پیش ساخته شده انتخاب کنید. این تم ها، که به دو صورت رایگان و ممتاز ارائه می شوند، به شما این آزادی را می دهند که سایت خود را به دلخواه شخصی سازی کنید.
جمع بندی مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس
در این مقاله به تمام مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس پرداختیم. این پلتفرم محبوب را به شما معرفی کردیم و هر کدام از معایب وردپرس را با ارائه راهکار آنالیز کردیم. اگر هنوز هیچ دیدی به سیستم مدیریت محتوا وردپرس ندارید، از متخصصان در این زمینه راهنمایی بگیرید. در انتخاب تم و پلاگین دقت کنید تا با مشکلاتی مانند افت سرعت و حفرههای امنیتی مواجه نشوید.