
نوشتن مطالب بهینهشده برای کاربران و موتورهای جستجو مهارت خاصی میخواهد. نوشتن چنین مقالاتی میتواند دشوار بوده و وقت زیادی را از شما بگیرد. شما باید در مورد انتخاب و نوشتن موضوعات هوشمندانه عمل کنید تا کاربران با مطالب شما تعامل خوبی برقرار کنند. همچنین باید مجموعهای از اصول سئو وب سایت را نیز در مطلب خود پیادهسازی کنید.
یک مطلب با کیفیت که اصول سئو نیز به خوبی در آن رعایت شده است شانس بیشتری برای رتبه گرفتن در صفحه نتایج موتورهای جستجو دارد. نداشتن هر یک از این دو، شانس مطلب شما را برای قرار گرفتن در رتبههای برتر کاهش خواهد داد. بنابراین باید مهارتهای نویسندگی خود را نیز ارتقاء دهید.
در ادامه به نکاتی خواهیم پرداخت که به کمک آنها میتوانید مطالبی سئو شده بنویسید.
قبل از نوشتن فکر کنید
قبل از شروع به نوشتن زمانی را به فکر کردن به این موضوع اختصاص دهید که قرار است چه چیزی بنویسید. میتوانید از یک مشاور سئو کمک بگیرید. با این کار در زمانی که به نوشتن مقاله اختصاص دادهاید صرفجویی خواهد شد.
ما پیشنهاد میکنیم که در مورد موضوع کلی که میخواهید مقالاتی بنویسید ابتدا جستجو کرده و چند مقاله در آن مورد بخوانید. اکنون با چند موضوع و تیتر و همچنین مفاهیمی در این حوزه آشنا میشوید که اگر به نظر شما از جذابیت لازم برخوردار هستند، آنها را در دفترچه خود یادداشت کنید.
اکنون در ابتدای هر ماه میتوانید به نوشتههای خود نگاه کنید و تصمیم بگیرید که در این ماه به کدام مفاهیم و موضوعات بپردازیم. میتوانید در تقویم محتوایی خود برای انتشار هر موضوع یک تاریخ انتشار مشخص کنید.
وقتی زمان آن رسید که یک مطلب بنویسید، به این سوالات بتوانید پاسخ دهید:
– قصد دارید در این مقاله به چه موضوع مشخصی بپردازید؟
– هدف از نوشتن و انتشار این مقاله چیست؟ قصد دارید رتبه بهتری در یک کلمه کلیدی بگیرید؟ یا قصد دارید اعضای جدیدی برای سایت خود ایجاد کنید؟ یا شاید قصد داشته باشید یک محصول را تبلیغ کنید.
– این مقاله قرار است چگونه مزایایی برای خوانندگان ایجاد کند؟
با پاسخ دادن به این سوالات میتوانید قدمهای بعدی را راحتتر بردارید.

برای مقالات خود یک ساختار ایجاد کنید
برای شروع کار یک ساختار واضح برای مقالات خود ایجاد کنید. تقسیم کردن مطالب به بخشهای مختلف، کار نوشتن را آسانتر میکند.
هر مقالهای باید این بخشها را داشتهباشد:
– یک مقدمه در مورد موضوع
– بدنه که شامل محتوای اصلی است
– نتیجهگیری که شامل خلاصهای از مهمترین ایدههای مقاله است
هرچه میخواهید بگویید را در همین سه بخش جا دهید. بدین ترتیب کار نوشتن مقاله سریعتر انجام خواهد شد و نتیجه نیز کارآمدتر خواهد بود.
عنوان مقاله خود را انتخاب کنید
انتخاب یک عنوان خوب و جذاب هم برای جذب مخاطب موثر است و هم در سئوی مطالب تاثیرگذار است. برخی از بلاگرها اول تیتر را انتخاب میکنند و بعد ساختار مقاله را مشخص میکنند برخی نیز بعد از اینکه در ذهنشان مشخص شد چه چیزی میخواهند بنویسند تیتر خود را انتخاب میکنند. شما نیز روش مورد نظر خود را انتخاب کنید. به هرحال یک عنوان مناسب برای مقاله باید این مشخصات را داشته باشد:
– بهتر است عنوان شما بین ۵۵ تا ۶۰ کاراکتر باشد تا به صورت کامل در صفحه نتایج گوگل نمایش داده شود.
– بهتر است عنوان شما شامل کلمات و عبارات کلیدی باشد که در متن خود هدف قرار دادهاید. البته از به کارگیری کلمات کلیدی با تکرار زیاد و به صورت مصنوعی خودداری کنید.
– عنوان شما باید یک توصیف دقیق از مطلبی باشد که کاربران در مقاله شما آن را خواهند خواند.
– این عنوان باید آنقدر جذاب باشد که وقتی کاربران آن را درون صفحه نتایج گوگل میبینند ترغیب شوند که روی آن کلیک کنند.
برای اینکه برای موتورهای جستجو و کاربران به خوبی مشخص کنید که مطلب شما در چه موردی است، میتوانید از عبارات خاصی در عنوان خود استفاده کنید. به عنوان مثال میتوانید از کلماتی مانند «چگونه» و یا «راهنمای گامبهگام…» استفاده کنید. این عنوانها معمولا کلیک بیشتری نیز دریافت خواهند کرد.

از تیترها و میانتیترها به درستی استفاده کنید
استفاده از تیترها و میانتیترها در مطلب باعث ساختار بخشیدن به آن میشود. البته استفاده از تیترها و میانتیترها فقط برای افزایش خوانایی مطلب به کار نمیروند، این موارد در سئو نیز موثر هستند و به گوگل کمک میکنند تا موضوعات اصلی یک مطلب را فهمیده و این در کل به سود سئوی سایت شما خواهد بود.
میانتیترها به کاربران کمک خواهد کرد که بتوانند با سرعت بیشتری مطالب مورد نظر خود را پیدا کنند. از کلمات و عبارات کلیدی نیز بهتر است در برخی (و نه همه آنها) از این تیترها و میانتیترها استفاده کنید.
استفاده از پاراگرافهای کوتاه
پاراگرافها نباید خیلی بلند باشند همچنین اینطور نباشد که هر جمله جدید را در یک پاراگراف قرار دهید. احتمالا اغلب کاربران شما از موبایل سایت شما را چک میکنند پس کوتاه بودن پاراگرافها کمک خواهد کرد که به راحتی مطلب شما را بخوانند.
توصیه ما این است که در هر پاراگراف از ۲ تا ۳ جمله استفاده کنید و از نشانهگذاریهای مختلف مثل بلد یا ایتالیک کردن مطالب بهره بگیرید تا مطلب شما کمتر خستهکننده باشد.
استفاده از لینکهای داخلی
اگر متخصص سئو هستید حتما میدانید چگونه از لینک های داخلب ایتفاده کنید. پس از نوشتن مطلب، لینکهای داخلی را هرکجا که لازم است نیز به آن اضافه کنید. اگر مقالهای از قبل دارید که به مقاله فعلی شما مرتبط است میتوانید بین آنها لینک ایجاد کنید.
ایجاد لینکهای داخلی در سایت یک روش ساده و در عین حال بسیار موثر در سئوی سایت است که این مزایا را دارد:
– به موتورهای جستجو کمک میکند که مقالات جدید سایت را کشف کنند.
– به موتورهای جستجو اطلاعاتی میدهند که متوجه شوند مقاله در مورد چه موضوعی است.
– به کاربران این امکان را میدهد که با ورود به لینک جدید به اطلاعات بیشتری دسترسی داشته باشند.
– باعث میشود کاربران زمان بیشتری را در سایت شما سپری کنند و نرخ خروج آنها کاهش یابد.
از کلمات کلیدی به صورت مکرر استفاده نکنید
سعی کنید به صورت طبیعی از کلمات کلیدی استفاده کنید و سعی نکنید که به صورت مصنوعی و فقط برای رتبهگرفتن متن خود را پر از این کلمات کنید. در این موارد بهتر است از کلمات کلیدی استفاده شود:
– استفاده در عنوان مقاله
– استفاده در مهمترین تیترهای مقاله
– استفاده در متن اصلی مقاله
– استفاده در بخش نتیجهگیری
طول مقاله خود را بهینه کنید
مطمئن شوید که مقاله شما حداقل ۳۰۰ کلمه دارد. مقالاتی که بلندتر از این مقدار هستند عملکرد بهتری از لحاظ سئو دارند. به یاد داشته باشید که مقالات بلندی که خواندن آنها راحت نباشد کاربران را فراری خواهد داد.
به جای کمیت بیشتر بر کیفیت تمرکز کنید. سعی کنید مقالات شما به خوبی به جزئیات موضوع بپردازد و در عین حال با استفاده از تصاویر و همچنین به کارگیری مناسب پاراگرافها و نوشتن متنی جذاب مقاله شما برای کاربران مفیدتر خواهد بود و بکلینکهای بیشتری را نیز دریافت خواهد کرد.
بهترین راه برای پیدا کردن طول مناسب مقاله این است که کلمه کلیدی خود را در گوگل جستجو کنید و طول مقالاتی که در رتبههای برتر قرار دارند را مشاهده کنید. سعی کنید شما مقالهای بهتر از آن را بنویسید. البته انتظار نداشته باشید که به سرعت در گوگل رتبه بگیرید، این کار زمانبر خواهد بود.
توضیحات متای خود را بهینه کنید
تگ توضیحات در واقع خلاصهای از مقاله شماست که کمتر از ۲۰۰ کاراکتر است. از آنجا که این توضیحات در صفحه نتایج گوگل نشان داده میشود سعی کنید مطلب خود را در همین مقدار کاراکتر بگنجانید. این توضیحات باید جذاب و البته حاوی مطالبی باشد که به خوبی مقاله شما را معرفی کند. به این ترتیب میزان کلیک برروی متن شما افزایش خواهد یافت.
از دیگران بخواهید مقاله شما را بخوانند
قبل از انتشار، از افرادی بخواهید مقاله شما را بخوانند و در مورد آن و حتی اشتباهات گرامری آن نظر دهند. سپس اقدام به انتشار آنها کنید.